PixInsight Workshop - September 28-30, 2018

Join Warren Keller and Ron Brecher at Astro-Hutech for three-days of intensive PixInsight training. The workshop will be held at 25691 Atlantic Ocean Dr., Unit B-17 Lake Forest, California 92630 and is limited to an exclusive group of 20 attendees, allowing for a personal learning experience for all. Have questions?  Don't hesitate to contact us!


Workshop Sponsor         

Hutech O'Telescope  
   
     


Venue

                   

Hutech  25691 Atlantic Ocean Dr., Unit B-17 Lake Forest, CA 92630

   
     


Lodging

             There are several good and affordable lodging options in or near Lake Forest. These include: Staybridge Suites Irvine East/Lake Forest. Hilton Garden Inn Irvine East/Lake Forest, Hampton Inn Irvine/East Lake Forest, Courtyard by Marriott Foothill Ranch Irvine East/Lake Forest, The Prominence Hotel and Suites, Candlewood Suites Orange County/Irvine East, Holiday Inn Irvine South/Irvine Spectrum,  Best Western Plus Irvine Spectrum Hotel, Quality Inn & Suites Irvine Spectrum, Laguna Hills Lodge, Courtyard by Marriott Laguna Hills Irvine Spectrum, and Laguna Hills Inn at Irvine Spectrum.


Registration

            

Three-days (18 hours) of PixInsight training by two instructors 9:00 AM-4:30 PM. $595.00 USD

   
    You may cancel your registration up to 30 days before the event and receive a full refund less any PayPal fees.


Workshop Agenda

This is a hands-on workshop. While you'll learn from simply observing and taking notes, we recommend that you bring a 64-bit laptop with the latest version of PixInsight installed so that you can follow along with the instructors. This Introductory-Level Course Will Focus on the Following Objectives.

Day One

 

9:00

'EASY AS PI' Introductions and Workshop Overview

9:15

The PixInsight Workspace

10:15   

BREAK (15 min)

10:30 Processing Example, Part 1
  • •Evaluating subframe quality (Blink)
  • •Data reduction (BatchPreprocessing script)
12:00

LUNCH (60 min)

1:00 Processing Example, Part 2
  • •Crop (DynamicCrop)
  • •Background modelization (ABE)
  • •Linear noise reduction (MultiscaleLinearTransform)
2:30

BREAK (15 min)

2:45 Processing Example, Part 3
  • •Delinearization (stretching) (HistogramTransformation)
  • •Brightness and contrast adjustments (LocalHistogramEqualization)
3:30 Additions for Tricolor and OSC Images
  • •Debayering (w/ BPP)
  • •Create a color image (ChannelCombination)
  • •Balance color (ColorCalibration)
  • •Saturation (CurvesTransformation and ColorSaturation)
  • •Color noise reduction (SCNR)
4:30 END OF DAY ONE

 

Day Two

 

9:00    More Preprocessing, Part 1
  • •Limitations of BPP
  • •SubframeSelector
  • •StarAlignment
  • •ImageIntegration
10:15   

BREAK (15 min)

10:30 More Preprocessing, Part 2 (1hr)
  • •CosmeticCorrection
  • •DynamicBackgroundExtraction
  • •PhotometricColorCalibration
11:30 Making and Using Masks, Part 1
  • •Introduction to StarMask and RangeSelection
  • •Luminance mask basics
12:00

LUNCH (60 min)

1:00 Deconvolution
  • •Creating deconvolution support files
  • •Defining the Point Spread Function (DynamicPSF)
2:30

BREAK (15 min)

2:45 Process Your Own Data
  • •Individual Coaching
3:30 Making and Using Masks, Part 2
  • •Clones
  • •MorphologicalTransformation
  • •Combining masks (PixelMath)
  • •GAME script
  • •AdvStarMask script
4:00

Nonlinear Noise Reduction (TGVDenoise)

4:30 END OF DAY TWO

 

Day Three

 

9:00   

Blending Luminance and Color Data (LRGBCombination)

9:30 High Dynamic Range Images
  • •Compressing dynamic range (HDRMT)
  • •Creating an high dynamic range image (HDRComposition)
10:15   

BREAK (15 min)

10:30 The Power of PixelMath (45m)
  • •Blending versions from before/after a process
  • •Combining Narrowband with RGB
  • •Reducing background mottling
11:15 Process Your Own Data
  • •Individual Coaching
12:00

LUNCH (60 min)

1:00 Useful Scripts
  • •DarkStructureEnhance
  • •StarReduction
2:00 Process Your Own Data III
  • •Individual Coaching
2:45

BREAK (15 min)

3:00 Customizing PixInsight’s Settings
  • •Global Preferences
  • •Color Management Setup
4:15

Wrap-up and Course Evaluation

4:30 END OF WORKSHOP

Download Agenda PDF Agenda PDF Download

 

About

             Warren Keller      Dr. Ron Brecher